01 Nov 2020

Agerbeekcup

Gichin Funakoshi - Karate-Do, My Way of Life

Bevat de autobiografie van de man die volgens velen de grondlegger is van het traditionele karate, en die van karate een wereldwijd verspreide vechtkunst heeft gemaakt.

Gichin Funakoshi beschrijft de herinneringen aan zijn jeugd, zijn leraren en zijn inspanningen om de kennis van karate te verspreiden. Het boek (pocket-size) omvat 142 pagina's en is een aanrader voor iedere karate-liefhebber.

Meer informatie
 

SKCA.ORG

Lesgevers

Het SKCA is er trots op te beschikken over een groep zeer ervaren en professionele lesgevers. Met drie rijkserkende leraren en twee officiele dojo-assistenten beschikt de club over een uitstekend geschoold kader.

 

Kenmerkend voor onze club is het team van lesgevers die borg staan voor kwaliteit en variatie. 

 

Indien gewenst verzorgen de instructeurs van SKCA gasttrainingen, stages, demonstraties en workshops zowel binnen als buiten Nederland.

Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen per

info@skca.org

 
 

Tom Kompier


Tom Kompier (6e dan) is al sinds 1990 verbonden aan onze club. Hij heeft jarenlang in Japan gewoond. Tom is hoofdtrainer in de Palmstraat.

 

 
 
 

Bregje Sijpesteijn

HoofdleraarE-mail

Bregje Kaars Sijpesteijn (5e dan WTKO, 5e dan KBN) is gediplomeerd karateleraar en hoofdleraar op IJburg. 

Van 1996 tot en met 1999 heeft zij vele nationale en internationale successen behaald, waaronder Europees kampioen kumite en kata van de JKA Europe in 1997 en een derde plaats op de Wereldkampioenschappen van de WKF in Zuid-Afrika in 1996. In 2011 werd zij wereldkampioen kumite in de categorie 40+ bij de JKS.

 

 
 
 

Hein Masseling

HoofdtrainerE-mail

Hein Masseling (4de dan) is voorzitter van SKCA en trainer in de Palmstraat. Hij is een allround karateka met een jarenlange ervaring.

 

 
 
 

Carl Rijkes


Carl Rijkes (4e dan) is een van de grote drijvende krachten in onze vereniging. Hij is een allroundkarateka en draait samen met Bregje en Peter de lessen op IJburg.

 
 
 

Max Agerbeek


Onze leraar Max Agerbeek (4e dan JKA en rijkserkend leraar) beoefent al sinds 1969 Shotokan Karate en draagt het karate een zeer warm hart toe. Hij is leraar bij acht clubs in Noord-Holland (de "Agerbeekdojo's") en geeft ongeveer 2x per maand les op woensdag op onze club.

 
 
 

Peter Grönloh


Peter Gronloh (3e dan) is rijkserkend leraar. Hij draait samen met Carl en Bregje de lessen op IJburg. Ook valt hij in waar nodig.

 
 
 

Jochem Jongma

jeugdtrainer

Jochem Jongma (1e dan) is actief als jeugdtrainer op vrijdag in de Palmstraat.