nieuws

Inhaalexamens zaterdag 26 september

21/9/2020

Inhaalexamens 26 september IJburg

Omdat de jeugd en volwassenen in juni geen examen hebben kunnen doen, houden we op 26 september een inhaalexamen. Heb je deze zomer goed doorgetraind en denk je klaar te zijn voor je volgende band, schrijf je dan in, of vraag eerst advies aan de sensei. In verband met coronarichtlijnen geen toeschouwers en houden we de groepen zoveel mogelijk gescheiden.

Examentijden Montessorischool Steigereiland
10.00-10.30 examens voor geel en oranje (inhaalexamen kids voor gele of oranje slips of band)
10.30-11.00 examens voor groen en blauw
11.00-11.30 examens voor 3e en 2e kyu
11.30-12.15 examens voor 1e kyu (en proefexamen 1e dan)

Schrijf je in via deze link. Je krijgt via Whatsapp een Tikkie voor de betaling.

De kidsles en volwassenenles op zaterdag gaan gewoon door. Om 9.00 uur gewone kidsles wit-geel-oranje (schoolplein Montessorischool) en van 11.15-12.30 voor jeugd en volwassenen die geen examen doen (parkje Steigereiland-noord).

Gasshuku 2-4 oktober 2020

20/9/2020

Binnenkort gasshuku Richard Amos

We zijn heel blij dat Richard Amos dit jaar toch nog naar Nederland kan komen. In het weekend van 2, 3 en 4 oktober zal hij speciaal voor onze club naar Amsterdam komen.

Vanwege de RIVM-richtlijnen houden we de stage alleen voor SKCA-leden (en een zeer beperkt aantal genodigden). Tijdens de trainingen houden we zo veel mogelijk 1,5 meter afstand. Ook is er een maximum van 50 deelnemers per training en is voorinschrijving verplicht. Om de stage financieel aantrekkelijk te houden, kun je het hele weekend trainen voor slechts 60 euro (max. 7 trainingen). 1 training kost 20 euro (jeugd 10 euro). Tussen de trainingen door is er voldoende pauze om te eten en je weer op te laden voor de volgende training.

Gasshuku

Nieuwsbrief 20 september

20/9/2020

Nieuwe website

Allereerst wijzen we jullie heel graag op de nieuwe website die Ria Mioch voor de club gemaakt heeft. Ria heeft hiermee een geweldige prestatie neergezet. Naast Ria hebben ook andere SKCA-ers een grote of kleine bijdrage geleverd. Op de site vind je veel (vernieuwde) informatie op over karate, er staan blogs op en we zijn ook heel trots op de katafilmpjes. Mocht je ook eens een blog over jouw belevenissen bij karate willen schrijven, je bent van harte welkom met een bijdrage!

Gasshuku Richard Amos

We zijn heel blij dat Richard Amos dit jaar toch nog naar Nederland kan komen. In het weekend van 2, 3 en 4 oktober zal hij speciaal voor onze club naar Amsterdam komen.

Vanwege de RIVM-richtlijnen houden we de stage alleen voor SKCA-leden (en een zeer beperkt aantal genodigden). Tijdens de trainingen houden we zo veel mogelijk 1,5 meter afstand. Ook is er een maximum van 50 deelnemers per training en is voorinschrijving verplicht. Om de stage financieel aantrekkelijk te houden, kun je het hele weekend trainen voor slechts 60 euro (7 trainingen). 1 training kost 20 euro (jeugd 10 euro). Tussen de trainingen door is er voldoende pauze om te eten en je weer op te laden voor de volgende training.

Zie Gasshuku

Inhaalexamens 26 september IJburg

Omdat de jeugd en volwassenen in juni geen examen hebben kunnen doen, houden we op 26 september een inhaalexamen. Heb je deze zomer goed doorgetraind en denk je klaar te zijn voor je volgende band, schrijf je dan in, of vraag eerst advies aan de sensei. In verband met coronarichtlijnen geen toeschouwers en houden we de groepen zoveel mogelijk gescheiden. Zie verder hierboven.

Van het bestuur

Online ledenvergadering
Onze club wordt momenteel heel goed gerund door een driekoppig bestuur (Hein, Verena en Rianne). Op woensdag 7 oktober is onze jaarlijkse ledenvergadering om 20.00 uur. Bijzonder dit jaar is dat we de vergadering online doen. De uitnodiging hiervoor volgt.

Oproep nieuwe bestuursleden!
Voor het bestuur zoeken we aanvulling met twee personen: een voor de functie van secretaris en een bestuurslid die zich specifiek wil richten op PR. Voor de PR hebben we een  persoon nodig met passie en drive om dit echt goed van de grond te krijgen voor onze club. Ben jij een SKCA-lid of ouder van een SKCA-kind die zich betrokken voelt bij SKCA en zich wil inzetten voor de club? Meld je dan bij hein@skca.org.

Opzeggingen, inschrijvingen, verhuizingen, betalingenW
We hebben een nieuw e-mailadres voor wijzigingen in adres of telefoonnummer: leden@skca.org.
Inschrijvingen en opzeggingen (voor 1 oktober) kunnen ook naar leden@skca.org.|
Voor vragen over betalingen kun je mailen naar penningmeester@skca.org.

Tot ziens in de dojo of buiten!

Van uw webmaster

13/9/2020

De webflow van Ria

Een paar jaar geleden bood ik Hein aan een nieuwe site voor SKCA te maken, omdat ik de oude gedateerd en niet responsive vond. Tot die tijd maakte ik (heel af en toe semi-)professioneel websites in Wordpress. Vond het leuk om het te doen en kon het een beetje naar eigen idee invullen. De oude SKCA-site bood genoeg input voor een nieuwe en de tekst was er. Dat scheelt een heleboel.

Ik wilde meer met de nieuwe site: meer foto's, meer teksten, meer inspireren, meer leren, meer elkaar (naam) leren kennen, er meer een clubkrant van maken!

Ik heb wat SKCA-ers gevraagd om te brainstormen (Karsten, Mehmet, Monique, Ellen, Katrin, Gert-Jan) bij Katrin thuis. Was gezellig, maar het lukte me daarna niet om concrete stappen te zetten. Om een goede website te maken heb je vooral veel focus nodig en dat lukte me niet met de rest van mijn werk/leven.

Daarnaast liep ik ook vast op goed beeld. Ik fotografeerde regelmatig, maar ze waren vaak niet goed genoeg. En toen kwam de privacy-regel er nog bij.

Afijn, er gebeurde wel wat en uiteindelijk had ik de site voor een groot deel klaar, maar ik was er niet blij mee. De website werd door een paar plugins te traag en ik vond het een rommeltje worden. En toen kwam Webflow op mijn pad. Een mooi web-designsysteem voor designers. Mooi (no-code-)systeem, leuke YouTubers, goede CMS, best wel een leercurve, en uiteindelijk toch nog wat beperkingen waardoor ik me ook moest verdiepen in Javascript. Maar ik werd er wel blij van.

Ik liep nog even vast qua vormgeving en heb Ivanka om advies gevraagd. Zij gaf me net het zetje dat ik nodig had en toen kon ik knallen. En dat is wat ik de afgelopen maanden heb gedaan. Door corona gingen we niet met vakantie en door de hitte gingen we niet veel doen dus ik zat lekker ‘in web-flow’ aan de site te werken. En hij is er! Ik moet weer verder met andere dingen, maar zal voorlopig één avond in de week de lacunes bijwerken en nieuwe dingen toevoegen.

Ik heb veel alleen gedaan, maar naast bovengenoemde wil ik nog een aantal mensen bedanken: Karsten, Sander, Jeanette, Thijs, Toin, Willem, Veerne (fotografie), Verena, Peter, Hein, en vooral Tom en Bregje.

Ik hoor heel graag jullie feedback over de functionaliteiten, foutjes en wat jullie nog meer zouden willen zien: web@skca.org

Veel plezier,

Ria

Coronarichtlijnen

3/9/2020

Corona-richtlijnen voor in de zaal

 • Vooraf aanmelden in Whats app-groep of presentielijst.
 • Handen wassen/handgel bij binnenkomst in de zaal.
 • Eigen drinkfles (gevuld) mee.
 • De kleedkamer wordt zo weinig mogelijk gebruikt om om te kleden. Doe dit (zo veel mogelijk) thuis. 
 • Schoenen en jas neem je mee in de zaal, zodat je na de training niet terug in de kleedkamer hoeft.
 • In de toegang naar de zaal hanteren we een eenrichtingsverkeer.
 • Montessori IJburg: je gaat via de kleedkamer naar binnen en via het toestelhok naar buiten. 
 • Centrum Palmstraat:  je gaat via de nooduitgang naar buiten.
 • In de zaal houden we zoveel mogelijk afstand. Het is niet optimaal, maar voorlopig kan het niet anders. Gelukkig is er voldoende om individueel aan te werken! 
 • Partneroefeningen doen we op minimaal 1,5 m afstand.
 • Rode tape als je in alle gevallen 1,5 m wilt bewaren (dus ook door de lesgever).  
 • Douchen doen we sowieso tot nader order niet op de trainingslocaties. Neem een natte handdoek o.i.d. mee als je dat wilt, maar douchen moet thuis.
 • Tussen elke training plannen we 15 min. zodat de eerste groep de zaal uit is voordat de tweede groep de zaal inkomt.

‍Beginnerscursus start 7 oktober

2/9/2020

De start van de beginnerscursus verplaatsen we naar oktober. Tegen die tijd zullen we meer zicht hebben op wat kan en mag in de zalen.

Beginners

Van de voorzitter

29/8/2020

We gaan weer beginnen aan een nieuw seizoen. Als trainers en bestuur kijken we er naar uit, maar we maken natuurlijk een wat onwerkelijke start.

Allereerst en vooral hoop ik dat iedereen gezond is en het corona-virus op afstand heeft weten te houden. Bevreemdend om zo de introductie van een nieuw seizoen te moeten beginnen, maar Corona was er en is er helaas nog steeds.

Na een volledige stop in maart zijn we in april weer begonnen met online lessen en in de loop van het voorjaar hebben we gelukkig de lessen buiten verder kunnen uitbouwen. In de zomer lekker buiten getraind, maar nu de herfst nadert gaan we de zalen weer in. Dat vraagt van iedereen een gepaste discipline in persoonlijke hygiëne en afstand houden. Zie de nieuwsbrief van 10 augustus en hieronder met informatie dienaangaande. We moeten voorzichtig blijven, laten we dus met zijn allen de betreffende regels hanteren.

Een belangrijke aanvulling op de nieuwsbrief is het volgende. Om in het onverhoopte geval van een besmetting het bron- en contactonderzoek door de gezondheidsdiensten mogelijk te maken, maken we elke training een lijst met aanwezigen op die training. Nadrukkelijk verzoek om de lijst in te vullen (naam/mail/telefoonnummer). Lijst, pennen en ontsmettingsspullen liggen klaar op de trainingslocatie.

Maar niet teveel gesomberd natuurlijk! We gaan weer trainen, de trainers hebben er zin in, je zult bekenden weer zien (ja, ook oude bekenden keren terug!) en de gasshuku met Richard Amos staat nog steeds gepland voor begin oktober. Bovendien gaat de nieuwe website zeer binnenkort live! Kortom: op naar een mooi nieuw seizoen.

Hartelijke groet,

Namens bestuur en trainers,
Hein Masseling

NIeuwsbrief 11 augustus

11/8/2020

Beste SKCA-ers,

Na een zomervakantie, waarin we na heerlijk buiten hebben getraind op IJburg en in het Westerpark, gaat per 2 september het officiële karateseizoen weer beginnen.

Schrijf alvast het weekend van 2, 3 en 4 oktober in je agenda, want het ziet ernaar uit dat we dan een stage met Richard Amos kunnen organiseren.

Trainingen Palmstraat/centrum

Afwijkend is dat we de reguliere trainingsavonden voor volwassenen 1 training van 2 uur hebben (met wat pauze). Telkens van 19:00 – 21:00. Dat maakt dat we minder in en uit hoeven te lopen. omdat de trainingen nu langer zijn, zullen we meer aandacht besteden aan rekken.

Maandag Palmstraat

18:00-18:45 kids

19:00-21:00 volwassenen

Algemene les, afhankelijk van aanwezigen trainen we in 1 groep of splitsen we de groep. Mocht het mooi weer zijn, dan kiezen we mogelijk voor een training in het park, maar dat moeten we nog even aanzien.

Woensdag Palmstraat

19:00-21:00 kata

Ook hier splitsen we indien nodig of doen we bijv. het eerste uur de Heians en in het tweede uur hogere kata. Let op: aanvang dus om 19:00 i.p.v. 18:30 zoals in voorgaande jaren.

Vrijdag Marnix!

Let op: locatie is het Marnix!

18:00-18:45 kids

19:00-21:00 basistraining met nadruk op partner-oefeningen. We integreren het kumite in deze les.

Trainingen IJburg

Maandag Gymzaal Montessorischool Steigereiland
19:00-20:30: grotere jeugd en volwassenen

Woensdag kids binnen, jeugd en volwassenen buiten (eerste weken)
16:00-16:45 Gymzaal Montessorischool Steigereiland: kids wit-oranje
17:45-18:45 Parkje Steigereiland Noord: jeugd 12+ en groen+
19:00-20:15 Parkje steigereiland Noord: grotere jeugd en volwassenen:

Zaterdag buitentraining IJburg (eerste weken)
09:00-09:45 Schoolplein Montessorischool Steigereiland: kids wit-oranje
10:00-11:00 Parkje Steigereiland Noord: jeugd 12+ en groen+
11:15-12:30 Parkje Steigereiland Noord: volwassenen

Karatestage met Richard Amos 2, 3 en 4 oktober
Aangezien de jaarlijkse gasshuku met Richard Amos in juni niet door kon gaan, hopen we in het weekend van 3 en 4 oktober alsnog een stage te kunnen organiseren.

Het voorlopige plan is om iets kortere trainingen te houden voor kleine groepen, waarbij we goed afstand kunnen houden. Op vrijdag kunnen we terecht op de reguliere lestijden in SportcentrumMarnix, op zaterdag en zondag verwachten we op IJburg terecht te kunnen in het IJburgcollege en het CVT. Tijden en details volgen.

Beginnerscursus start oktober
De start van de beginnerscursus verplaatsen we naar oktober. Tegen die tijd zullen we meer zicht hebben op wat kan en mag in de zalen.

Lidmaatschap
Je lidmaatschap van SKCA loopt automatisch door. Mocht je onverhoopt willen stoppen, maar je twijfelt nog vanwege school, werk of anderszins, dan mag je in september nog meetrainen. Zeg je lidmaatschap uiterlijk 1 oktober op bij penningmeester@skca.org.

Bestuur en lesgevers SKCA