de club

de club

Shotokan Karate Centrum Amsterdam is in 1985 opgericht. Bij het Shotokan Karate Centrum Amsterdam (SKCA) trainen enthousiaste en dynamische kids, tieners, twintigers, dertigers, veertigers en fitte vijftigers en zestigers! Er wordt lesgegeven aan jong en oud, man en vrouw, beginners en (ver-)gevorderden.
SKCA is een grote karateclub in Amsterdam, ca. 80 volwassenen en 60 kinderen en jeugdleden komen wekelijks trainen. Kinderen en volwassenen hebben aparte trainingen.
SKCA traint in het centrum in de Palmstraat (Jordaan) en het Marnix, en op IJburg (Oost) in de Montessorischool Steigereiland. Kijk op de pagina dojo's voor precieze locaties.

traditioneel karate

Bij het SKCA beoefenen we traditioneel Shotokan karate met zijn wortels in de JKA. We combineren daarbij moderne inzichten over karate en bewegingsleer met traditie. De club organiseert verschillende stages (gastlessen) met bijzondere leraren uit binnen- en buitenland. Inhoudelijk volgen we de lijn van de WTKO waarvan de hoofdinstructeur Richard Amos één keer per jaar onze club bezoekt. Onze leraren scholen zich continu bij door middel van stages in binnen- en buitenland en opleidingen van de Karate-do Bond Nederland (KBN). De KBN is de landelijke NOC*NSF erkende bond, waarin alle karatestijlen vertegenwoordigd zijn (www.kbn.nl).

activiteiten

Twee keer per jaar is er de mogelijkheid examen te doen. Dit gebeurt gewoonlijk op zaterdagmorgen, in de Montessorischool op IJburg. De examens zijn halverwege december en aan het einde van het karateseizoen, halverwege juni.
Daarnaast worden in het najaar en ca. eind mei clubwedstrijden voor bruine band en lager gehouden. De behaalde punten worden bij elkaar opgeteld en de winnaar mag zich een jaar clubkampioen noemen. Daarnaast is er het jaarlijkse Agerbeek-toernooi waar je aan deel kunt nemen.
Het is mogelijk met wedstrijden mee te doen, maar dit wordt, buiten bovenstaande activiteiten niet standaard gedaan.